see video on Youtube
Illustrasjonen viser i utgangspunktet Noas Ark som har strandet på en topp og dyrene som består av hester, giraffer og elefanter løper ut og imot oss. Historien var dramatisk nok slik den ble fortalt i vår barndom. Og moralen i historien om at det var synden som skulle skylles bort fra jordens overflate gikk meg egentlig hus forbi. Det jeg var opptatt av var at vannet skulle stige og at alle skulle drukne, men heldigvis var den utvalgte Noa der. Han bygget båten for å redde alle dyrene. Problemet var den lille båten...hvordan kunne den få plass til alle dyrene og i tillegg måtte det være både en hun og en han slik at de kunne få barn. Jeg hadde problem med å forstå hvordan alle sammen fikk plass i den lille båten. Men det var et eventyr.
 
Da jeg mange år senere begynte å male, falt det naturlig å jobbe med elementene, spesielt vann ; store truende bølger, kontraster mellom storm og stille og mellom varme og kalde farger.
Elefantene hadde jeg sterkt i minne. De var så store og så så glade ut der de løp i mot oss.
Etterhvert har realiteten visket bort det naive barnesinnet og de har regelmessig dukket opp i arbeidene mine over lengre perioder.
Det handler fremdeles om å fokusere på de/det truede. Det å representere elefanter med eller uten støttenner handler om å gi de en sjanse. Det er igrunnen vårt valg.  Troféene er selvsagt ytterst ironiske. Og samtidig harmløse.
Gorilla og isbjørn er blant de mange som ikke er representert på forsideillustrasjonen.
De representer på mange måter ytterpunktene : nord og sør, kulde og varme, og har som elefanten vært et gjennomgående tema i arbeidet mitt.
Derfor får de også en ny sjanse til å løpe i fra den store slukende bølgen...
Så er det opp til hver enkelt å stille seg spørsmål og å tolke eller tenke utviklingen...
Jeg har valgt å stanse der.
Mitt Kammer / Noas Park
akryl på lerret, 110 x 110 cm, 2016
 
Kilden er Noas Ark av Gösta Geerd,
forsideillustrasjon på Mitt Skattkammer nr 5,
utgitt av Teknisk forlag i 1956
se tegninger Noas Ark
Biographie
Contact
Dessins
Expositions
Peintures
Articles et textes
Accueil
Oddbjørg REINTON
visual artist
Actualités
Copyright © Tous droits réservés © 2019 Oddbjørg Reinton